This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

Kammarmusikstudent vid flygel

Sök en utbildning inom musik!

Drömmer du om att jobba med musik? På Musikhögskolan i Örebro kan du bland annat utbilda dig till musiker, kompositör, musiklärare, musikproducent och musikvetare. Här hittar du information om alla våra olika program och kurser inom musik.

Studenter som sminkar sig med teatersmink

Utbilda dig till teaterpedagog!

Vill du jobba med scenkonst och pedagogik? Vår teaterutbildning ger dig de konstnärliga och pedagogiska färdigheter du behöver för ditt framtida jobb som teaterpedagog. Klicka på länken och läs mer om utbildningens innehåll och kurser.

Logga VR och italienska institutet

Aktuellt inom vår musikforskning

Musikhögskolan anordnar konferensen Neue Sachlichkeit North and South – Transforming Music during the European Interwar Years (and Beyond) 9-11 april 2024. Konferensen hålls på Italienska kulturinstitutet i Stockholm. Anmälan är öppen fram till den 20 oktober.

Kammarkören inleder konferensen

Välbesökt forskarkonferens på NNRME 2023

Som värd för den 23:e upplagan av den nordiska nätverkskonferensen NNRME bjöd Musikhögskolan in musikpedagogiska forskare för att diskutera akademisk frihet och ansvar i musikpedagogisk praktik och forskning.

Musikproducenten Fredrika Brunius

Örebrostudent tävlar i SVT-satsning för låtskrivare

Till vardags studerar hon musikproduktion vid Musikhögskolan i Örebro. Nu pitchar Fredrika Brunius sin egen låt i SVT:s nya program Songland.

Bild på Jonna

Därför är musikundervisning så viktig i skolan

Musikläraralumnen Jonna Ydenius berättar om sitt jobb som musiklärare på en högstadieskola.

Notblad och fiol

Akademisk orkester söker musiker

Vill du spela i en symfoniorkester? Akademiska orkestern är universitetets egen symfoniorkester som främst vänder sig till studerande, anställda och alumner, men även till övriga som har ett brinnande intresse för orkestermusik. Gör en intresseanmälan här!