This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

bild på student

Premiär för möt våra studenter!

Nu har du möjlighet att träffa studenter från våra olika program här på Musikhögskolan. Först ut är studenter från det Konstnärliga kandidatprogrammet i Musikalisk gestaltning.
Läs här vad några av våra studenter har att säga om sin utbildning! Kom ihåg, sista ansökningsdatumet för programmet är den 15 januari.

Bild på Jonna

Därför behövs musiken i skolan

– Det bästa är att få göra det praktiskt och på riktigt med eleverna, att få träffa dem. Man får ju väldigt mycket tillbaka. Jag tycker att det har varit väldigt kul, säger Jonna Ydenius som efter fem års studier nu snart har gjort sin första termin som musiklärare på en högstadieskola. Läs hela intervjun med vår tidigare musiklärarstudent Jonna här!

Kammarmusikstudent vid flygel

Läs musik!

Här hittar du information om alla våra program och kurser inom musik!

Glada studenter i gemensam teaterövning

Bli teaterpedagog!

Här kan du läsa mer om att vara student på Teaterpedagogprogrammet.

Notblad och fiol

Akademisk orkester söker musiker

Vill du spela i en symfoniorkester? Akademiska orkestern är universitetets egen symfoniorkester som främst vänder sig till studerande, anställda och alumner, men även till övriga som har ett brinnande intresse för orkestermusik.
Gör din intresseanmälan här!