Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

Akademisk högtid

Akademisk högtid

Örebro universitets akademiska högtid arrangeras varje år i februari. Högtiden omfattar doktorspromovering, professorsinstallation samt utdelning av priser.

Akademisk högtid 2018 äger rum den 2 - 3 februari.

Den akademiska högtiden inleds på fredagen med rektors mottagning med akademisk festkonsert i Musikhögskolans lokaler på universitetet.

På lördagen inbjuds till populärvetenskapligt hållna kortföreläsningar på Conventum Konferens i centrala Örebro. Här föreläser nya doktorer, professorer, hedersdoktorer samt pristagare.

Samma dag följer ceremonin där doktorspromotion, professorsinstallation och utdelning av pedagogiskt pris ingår. Akademiska högtidens ceremoni äger rum i Aula Nova, Novahuset, Örebro universitet.

Den akademiska högtiden avslutas med en bankett som planeras och genomförs av studenter vid Restaurang- och hotellhögskolan. För den musikaliska inramningen svarar Örebro studentsångare. Även banketten genomförs i Novahuset på Örebro universitet.