Pedagogiska priset

Karl-Magnus Edberg och Helena Stålnacke firar på den Akademiska högtiden.

Pedagogiska priset för 2018 tilldelades Helena Stålnacke och Karl-Magnus Edberg.

Det är av största betydelse att kunskaper förmedlas på ett engagerat sätt. Mot denna bakgrund utdelar Örebro studentkår pedagogiska priser till universitetslärare som - enligt studenternas nomineringar - levandegjort undervisningen inom grund- eller forskarutbildningen.

Studentkårens och Örebro universitets pedagogiska pris 2018 gick till Karl-Magnus Edberg, universitetsadjunkt och lärare på Restaurang- och hotellhögskolan och Helena Stålnacke, universitetsadjunkt och lärare på Audionomprogrammet.

Karl-Magnus Edberg

Universitetsadjunkt och lärare på Restaurang- och hotellhögskolan

Med sitt brinnande engagemang för sin roll som lärare och kock har Karl-Magnus lyckats skapa en gemenskap och nyfikenhet hos Grythyttans studenter. Oavsett tidigare gastronomiska kunskaper ser och möjliggör han alltid för studenternas individuella utveckling. Han beskrivs som en fantastisk inspirationskälla som lär ut på ett pedagogiskt och även omtänksamt sätt. Med ett ständigt leende på läpparna tar Karl- Magnus sig tid för studenterna och välkomnar samt uppmuntrar till kreativ matlagning.

Kalle-Mange som studenterna väljer att kalla honom lever som han lär. Han uppmuntrar till värdskap och gott bemötande. Att ställa upp ser han som en självklarhet, likväl för studenterna som för kårsektionen även om det skulle kräva att han jobbar utöver sin arbetstid. Hans positiva driv för matlagning gör att han är ett stjärnexempel för hur en engagerad kock och lärare bör vara.

Helena Stålnacke

Universitetsadjunkt, lärare på Audionomprogrammet och forskare inom handikappvetenskap på hälsovetenskapliga institutionen

Med ett hjärta av guld och förmåga att ge styrka och självförtroende till sina studenter beskrivs Helena Stålnacke som audionomprogrammets ryggrad. Helenas studenter hyllar henne för sin tillgänglighet och snabba återkoppling. Helena är en noggrann och flexibel lärare som har förmågan att anpassa undervisningen efter studenternas behov och inlärningssätt så att alla känner sig sedda och inkluderade. Med sina visuella och verbala undervisningsmetoder skapar hon en positiv och inspirerande lärandemiljö.

Hon är även lyhörd och upplevs som en extramamma då många studenter känner sig trygga i att det finns en lärare som henne att vända sig till när det känns som tuffast.

 

Tidigare mottagare av pedagogiska priset

2017: Inger Adolfsson och Eric Borgström

2016: Senem Eken och Henric Bagerius

2015: Carina Lidström och Giacomo Lindgren Zucchini

2014: Magnus Hansson och Therése Skoog

2013: Linda Söderlindh och Carl-Joan Wase

2012: Jenny Lagsten och Bert van Bavel

2011: Ylva Svensson och Pär-Yngve Andersson

2010: Karin Engström och Hans Hedén 

2009: Elisabeth Legl och Marcus Sundhäll 

2008: Katarina Swartling Widerström och Mats Lindberg 

2007: Elisabeth Legl och Jörgen Stenlund

2006: Louise Berglund och Detlef Quast 

2005: Ulf Larsson och Catharina Sitte-Durling

2004: Emma Engdahl och Jan Malmgren 

2003: Ulla Ohlsson och Hans Larsson 

2002: Maj Bodin och Mats Bornvik 

2001: Munir Dag och Bodil Sundberg

2000: Yang Liu och Albena Zaharieva

1999: Ann-Cathrine Åquist och Anders Avdic