Välkommen till Barnens universitet

Flicka sitter och monterar en bil.

På Barnens universitet vill vi väcka nyfikenhet och framtidsdrömmar till liv. Här presenterar vi universitetsstudier och vetenskap på ett roligt sätt för att möta elever i mellanstadiet.

Barnens universitet är kostnadsfritt och riktar sig till grundskolor årskurs 4-6.

Barnens universitet är en del av Linje 14:s verksamhet. 

Möt universitetet

Barnens universitet riktar sig till elever som går i mellanstadiet för att väcka nyfikenhet kring högre studier. Vi erbjuder olika aktiviteter där eleverna får lära sig mer om vad ett universitet är, träffa studenter som berättar om sina erfarenheter, ta del av spännande forskning och besöka Örebro universitet. 

Workshop och inspirationsföreläsning

Barnens universitet är uppdelat i två steg. Det första steget är en workshop som du som är lärare genomför i klassrummet och det andra steget är en inspirationsföreläsning på Örebro universitet där eleverna också får träffa studenter.

Två studenter står vid en blå bakgrund.

Vad är ett universitet?

I vår workshop får elever i årskurs 4-5 följa med på en introduktion till vad ett universitet är, hur det fungerar och vad man man kan göra där.

x

Besök på Örebro universitet

Hur är det på ett universitet? Och vad gör en forskare? Det får elever i årskurs 6 veta mer om vid ett besök på Örebro universitet.

Kontakt

Petra Baastad

Befattning: Koordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Petra Baastad

E-post: cGV0cmEuYmFhc3RhZDtvcnUuc2U=

Telefon: 019 302246

Rum: E2228

Petra Baastad