Efter din utbytestermin

Fyra vänner sitter på en bro

Din utbytestermin börjar lida mot sitt slut och du kanske börjar känna av en plötslig känsla av tomhet. Vad händer nu? Och kommer någon någonsin förstå det fantastiska du precis varit med om?

Minns du att du deltog på en kick-off där du fick träffa studenter som studerat vid det universitet du skulle till, eller i samma land? Nu hoppas vi att du vill vara en av de studenter som berättar om dina upplevelser och ger tips och råd inför kommande utbytesstudenters utbytestermin!

Du kan exempelvis berätta om dina upplevelser av kurserna, värduniversitetet, tips inför ansökan, vilka stadsdelar som är trevliga att bo i, vad man inte får missa att upptäcka och hur man tar sig runt med kollektivtrafiken. 

Du kommer att få en inbjudan till kick-offen efter ditt avslutade utbyte. Om du inte har möjlighet att delta fysiskt på plats så hoppas vi att vi kan få dela din mailadress med våra kommande utbytesstudenter - det betyder mycket för dem! 

När du började leta en passande utbytesplats i sökportalen, så läste du kanske någon tidigare utbytesstudents study report? Alla studenter som åker på utbyte skriver en rapport om deras upplevelser av kurser, värduniversitetet, saker att tänka på och tips och råd inför en utbytestermin.

Du som är Erasmus+ student gör dessutom två olika utvärderingar: en språkutvärdering och en utvärdering av din vistelse. 

Du kommer att få mer information via mail under din utbytestermin om hur din study repot ska se ut, och inbjudan till Erasmus+ utvärderingarna. 

När du avslutat dina studier och skickat in dina betyg till dina studievägledare, så gör studievägledarna ett tillgodoräknande. Det är först när det tillgodoräknandet är gjort som du kan ansöka om examen. 

Kontakta studievägledarna vid din institution

Dina erfarenheter som utbytesstudent är värdefulla för Örebro universitet och de kommande studenter som är intresserade av utbytesstudier. När du är klar med dina utbytesstudier har du möjlighet att ansöka om att bli studentambassadör för utbytesstudier genom Internationella kontoret.

Ditt uppdrag som ambassadör är att berätta om dina erfarenheter och inspirera andra studenter att söka utbytesstudier. Det kan ske genom informationsträffar, deltagande på Välkomstmässan eller Plugga utomlandsmässan eller egenplanerade aktiviteter. Som studentambassadör är du arvoderad.

Vi skickar ut mer information och ansökningsinstruktioner via mail efter din utbytestermin. 

Förutom att vi varje år skickar en hel drös med utbytesstudenter till olika partneruniversitet runt om i världen så tar vi även emot utbytesstudenter.

ESN Örebro, Erasmus Student Network, är en studentförening där du som är intresserad av utbytesstudier eller kontakt med internationella studenter kan engagera dig. Varje termin engagerar sig ungefär 30 studenter som faddrar till våra inkommande utbytesstudenter. 

Kontakta ESN Örebro om du är intresserad av att engagera dig ideellt

Två vänner på Island

Läs mer om andra internationella möjligheter

Din tid som utbytesstudent är kanske över, men det finns fler sätt att få internationell erfarenhet vid Örebro universitet. Du kan praktisera utomlands, samla in data till din uppsats eller plugga utomlands en termin till. Valet är ditt!