Musik, kultur och medier, 180 hp

Starttermin: Hösten 2019 (öppen)

Aldrig har vi människor lyssnat på musik så mycket som nu. Musiken finns i film, spel, mobiltelefoner, i våra hörlurar eller varuhusens högtalarsystem eller live på olika scener. Undrar du vad det innebär, så är det har programmet för dig!

Några människor på ett café sedda utifrån ett glasfönster.

Öppen för anmälan Anmäl dig nu

Behörighet

Grundläggande behörighet.

Centralt för Musik, kultur och medier är att erbjuda kunskap och verktyg för att undersöka hur människor använder musik, samt hur musik påverkar människor. Viktiga aspekter för att förklara bruk och påverkan möter du bl.a. i studiet av medieteknologiernas utveckling och funktionssätt, eller musikens betydelse för identitetsproduktion, t.ex. genus och nationalitet. I programmet får du bekanta dig med ämnen och forskningsinriktningar som kulturteori, musikestetik och musikpsykologi. Men även antropologiska och historiska perspektiv ingår. Du får lära dig att ställa samhällsrelevanta frågor, formulera problem och tillämpa vetenskapliga metoder, men också en inblick i musikproduktion och studioarbete. Inte minst får du bekanta dig med olika sorters musik och får möjlighet att skapa nya nätverk i den kreativa miljö som Musikhögskolan vid Örebro universitet erbjuder. För dig som ser en framtid inom kommersiell eller offentlig musikbransch, eller inom forskning, ger Musik, kultur och medier en utomordentlig grund att stå på.

Utbildningsplan Musik, kultur och medier, 180 hp

Programmet inleds med kursen Musikvetenskapens värld och musikvetenskap i världen, 30 högskolepoäng (hp) och fortsätter därefter med kursen Populärmusikforskning - medier, mediering och medialisering, 30 hp.

Det andra året inleds med Musik, Historia och samhälle, 30 hp och fortsätter med Musikestetik och musikpsykologi, 30 hp.

Det tredje och sista året läser studenten Musiksociologi och kulturstudier, 30 hp och avslutar med kursen Vetenskapsteori och självständigt arbete, kandidatkurs, 30 hp.

Behörighet: Grundläggande behörighet.

Antagningspoäng: Sök antagningsstatistik på uhr.se

Programmet ges: Höstterminen 2019

Studietakt: Heltid

Nivå: Grundnivå

Antal platser: 25

Urval: Betyg (66 procent av platserna) och resultat från högskoleprovet (34 procent av platserna).

Studieort: Örebro

Institution: Musikhögskolan

Examen: Kandidatexamen

Undervisningsspråk: Undervisningen bedrivs normalt på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma.

Programansvarig: Jon Mikkel Broch Ålvik

För dig som vill jobba inom kommersiell eller offentlig kultursektor, som t.ex. produktionsledare och -assistent, projektutvecklare, eventarrangör, samt strategiarbete och kommunikation inom exempelvis studieförbund, förvaltning, medie- och produktionsbolag. Du får dessutom en gedigen och mångsidig bas för vidare studier och forskning.

Till våra studievägledare kan du vända dig med frågor som rör ämnen, kurser, program och arbetsmarknad. Det kan till exempel vara frågor om behörighet, antagningspoäng, programmens och kursernas inriktning och innehåll, hur du lägger upp dina studier, examen med mera. Våra studievägledare kan även informera om tillgodoräknande, studieuppehåll samt studieavbrott. En studievägledare har tystnadsplikt.

Om du har frågor om boende, introduktionen eller vad du måste göra innan din studiestart, gå då in på sidan Välkommen ny student.

Studievägledare: Urban Tholén

Telefon: 019 303000 (växel)

E-post: This is an email address

Läs mer om introduktion, studentliv och hur du hittar en bostad.

Livet som student

Livet som student

Att vara student vid Örebro universitet är så mycket mer än intressanta föreläsningar och tentapluggande. Läs mer om livet vid sidan av studierna.

Studenter i studiemiljö

Undervisning och studiemiljö

Studietiden kommer forma dig och ditt framtida liv. Läs mer om hur det är att studera vid Örebro universitet.

Studenter på introduktionen.

Välkommen hit

Om du blivit antagen måste du tacka ja till din utbildning och registrera dig. Läs mer om registrering, introduktionen och hur du hittar en bostad!

Örebro slott en sommardag.

Din nya hemstad Örebro

Örebro är verkligen en liten storstad. Här finns massor att upptäcka samtidigt som det är nära till allt. Läs mer om livet i Örebro.