This page in English

Restaurang- och hotellhögskolan

Böcker

Antologi

”Revealing Meals” är en antologi om pågående forskning vid Campus Grythyttan, Örebro universitet. Kapitlen är skrivna av forskare som studerar fenomenet måltid inom Måltidskunskapen.

Måltidskunskap är ett tvärvetenskapligt ämne med samarbeten inom samhällsvetenskap, humaniora och naturvetenskap och har ett utforskande förhållningssätt till måltiden både teoretiskt såväl som praktikinriktat, och kombinerar vetenskap, hantverk och estetiska perspektiv. Det unika med forskning inom ämnet är dess fokus på gastronomi och gästfrihet i professionellt utförda måltider.

I antologin ”Revealing Meals” beskrivs utvecklingen av Måltidskunskapen och nya riktningar och utmaningar för forskning och utbildning diskuteras. Författarna till antologin är alla anslutna till Restaurang- och hotellhögskolan vid Campus Grythyttan eller är samarbetspartners till författarna.

  • Wellton, L., Eriksson, L., Öström, Å. & Walter, U. (red.). 2024. Revealing meals. Örebro: Örebro universitet 

Publikationer i skriftserien Måltidskunskap

ISSN 1652-2656, uppdaterad 01-11-2022

Övriga böcker

  • Alexopoulou, S., Fart, F. , Jonsson, A-S., , Karni, L. , Kenalemang, L.M. ,
    Krishna, S. , Lindblad, K. , Loutfi, A., Lundin, E., Samzelius, H., Schoultz, M.,Spang, L., Söderman, A., Tarum, J., Tsertsidis, A., & Widell, B. (2018).
    I: Kristoffersson, E., & Nilsson, K. (Eds..) Successful ageing in an interdisciplinary context: popular science presentations. Örebro: Örebro University.
  • Billing, M.. (2017). Rosens Doft. Vin i Lund AB. ISBN 9789163928949. pp 163
  • Carlbäck, M. (2015). Logi. (uppl. 1). Adlibris
  • I Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.). (2015).
    Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider.
    Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap i
    samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan
  • Scander, H., et al. (2023). Öl: Upplevelser och kunskap genom teori, provningar och matkombinationer. Kalmar: Grenadine Bokförlag AB , 2023. ISBN: 9789189722132