This page in English

Monika Berg

Befattning: Universitetslektor Organisation: Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

E-post:

Telefon: 019 303672

Rum: F3277

Monika Berg

Om Monika Berg

Monika Berg är docent och lektor i sociologi och är forskningsledare för miljösociologigruppen vid Örebro Universitet.

Forskningsinriktning

Monikas forskning behandlar framförallt miljöfrågor och förutsättningar för en hållbar samhällsomställning. Hon har intresserat sig för relationen mellan vetenskap och politik och hur den vetenskapliga sfären påverkar policyarbetets förutsättningar och inriktning. Forskningen utgår ifrån teoretiska perspektiv såsom deliberativ teori, policyteori, miljösociologi och science and technology studies.

Monika bedriver även forskning om välfärdsstatens organisering och dess inverkan på förtroendeskapande processer. Hon har studerat förutsättningar för mellanmänskligt och institutionellt förtroende i segregerade områden och håller nu på att avsluta ett projekt om hur privat och offentlig produktion av välfärd påverkar förutsättningarna för att bygga politiskt och institutionellt förtroende.

Monika sitter i styrelen för forskningsnärverket Environment & Society som tillhör Europeiska sociolgiska förbundet. Hon sitter även i universitets SACO-S styrelse samt är suppleant i SULFs förbundsstyrelse.

Undervisning

Monika är kursansvarig för magisterkursen Theoretical perspectives on sustainble development.

Publikationer

Artiklar i tidskrifter |  Artiklar, recensioner |  Böcker |  Doktorsavhandlingar, sammanläggningar |  Kapitel i böcker, del av antologier |  Samlingsverk (redaktör) | 

Artiklar i tidskrifter

Artiklar, recensioner

Böcker

Doktorsavhandlingar, sammanläggningar

Kapitel i böcker, del av antologier

Samlingsverk (redaktör)