This page in English

Mentor Match

Foto av en Mentor Match möte

Inspire and be inspired by our students

Att staka ut sin väg efter universitetsstudierna kan vara nog så utmanande, oavsett om man letar efter det rätta jobbet, vill starta ett eget företag eller funderar på fortsatta studier.

Vårt projekt kring mentorskap, Mentor Match, för samman talangfulla och motiverade studenter med noga utvalda alumner och vänner till Örebro universitet. Mentorerna utmanar och erbjuder råd och kunskap som hjälper våra studenter att ta sina första viktiga steg efter avslutade studier – och att göra det med självförtroende och entusiasm.

Mentorskapsprogrammet är en rolig och givande erfarenhet för alla inblandade och det ger våra studenters anställningsbarhet ytterligare en skjuts. Det är förstås positivt för både studenter och arbetsgivare. Dessutom bidrar programmet till ökat anseende för vårt universitet och för dem som någon gång och på något vis haft en koppling hit, såsom forskare, studenter och samarbetspartners.

Tack för att du kan tänka dig att delta. Vi tar emot intresseanmälningar för att delta från oktober 2021 till april 2022.

Anmäl dig som student 'adept'

Anmäl dig som mentor

Mentor Match och coronoviruset: Mötena blir lite annorlunda under coronapandemin. Som med alla andra möten nu är det avstånd och hänsyn som gäller när du och din mentor träffas. Kontrollera först så att ingen av er är i riskgrupp och fundera sedan på om ni kan mötas digitalt. Tänk också på att följa Folkhälsomyndighetens råd.

Foto av studenter

Därför bör du delta: Studenter

Om du är student är det här en möjlighet för dig att utvidga ditt kontaktnät. Du får möjlighet att lära dig mer om ett visst yrkesområde eller en viss bransch. Du kan utveckla intervjuteknik och din sociala kompetens, men också utforska och förbereda dig för den karriärväg som du är intresserad av. Det ger dig en möjlighet att vidga dina vyer.

Anmäl dig som 'adept'!

Foto av alumner

Därför bör du delta: Alumner och vänner

Om du är alumn eller en av Örebro universitets samarbetspartners så ger det här dig en möjlighet att bygga relationer och skaffa dig en uppfattning om hur framtidens arbetskraft eller kunder ser ut. Du kan utvidga ditt nätverk och samarbeta inte bara med din adept utan även med andra mentorer på programmet. Det är ett ypperligt tillfälle att dela med dig av din framgång och erfarenhet till en student, samtidigt som du engagerar dig i Örebro universitets verksamhet och vardag. Anmäl dig som mentor!