Studentuppdrag – en del av CAB:s långsiktiga strategi

CAB.

Ett av företagen som dragit nytta av Studentuppdrag är CAB Group AB som utvecklar system och tjänster som används vid försäkringsprocesser inom fordons- och fastighetsbranschen, samt inom hälsa och sjukvård – med fokus på effektivisering och säker data.
– Vi har kontinuerligt behov av att rekrytera duktiga utvecklare. Studentuppdrag är ett jättebra sätt både för oss att marknadsföra oss och hitta duktiga studenter, men också för studenterna att få en möjlighet att testa på arbetslivet, säger Dennis Karlberg, produktutvecklingschef på CAB.

Dennis Karlberg har i snart ett år haft en studentkonsult, som arbetar med programmering och systemutveckling, i sitt utvecklingsteam.

– Det har funkat jättebra. Han jobbar ungefär tolv timmar i veckan, lite mindre under tentaperioderna. Nyfikenheten som studentkonsulten bidrar med är värdefull. Han ställer många frågor som gör att vi behöver tänka till. 

Ett nära samarbete med Örebro universitet är viktigt för CAB, berättar Dennis Karlberg. Företaget är till exempel alltid med som utställare på Campusmässan och erbjuder varje år olika studentutvecklingsprojekt och studentuppdrag. Det har även ett nära samarbete med de olika studentföreningarna inom systemutveckling och IT.

– För oss är det här samarbetet jätteviktigt för vår kompetensförsörjning. Vi hittar ofta bra studenter och märker att vi får effekt av det. Inte sällan leder projekten sedan vidare till anställning. Det funkar jättebra.

Skulle du rekommendera andra företag att använda Studentuppdrag?

– Ja, absolut. Det är ett bra koncept, både att studenter får känna på arbetslivet och att företag kan få hjälp i sin verksamhet och hitta kompetens.

Text: Jesper Eriksson
Foto: CAB