Så går en tentamen till

10 september 2024 12:15 – 13:00 L1

En student och en tentavakt.

Hur funkar det egentligen att skriva en tenta på Örebro universitet? Vad behöver jag som student tänka på innan jag skriver tentan? Vi går igenom vilka regler du måste förhålla dig till både innan, under och efter en tentamen

Till höstens terminsstart 2024 kommer Örebro universitet erbjuda nya studenter två informationsföreläsningar om tentamen. Föreläsningarna har i syfte att presentera och ge dig som ny student en bild i vad som är viktig inför, under och efter en tenta.

Vi erbjuder två tentamensföreläsningar. Om du går på den ena behöver du inte gå på den andra då de är indentiska.

För att hitta till rätt på campus kan du använda dig av Mazemap, en interaktiv kartfunktion, som du hittar på www.oru.se/mazemap

Mer om tentamen

I det här klippet nedan går vi igenom det viktigaste du som student behöver tänka på när du skriver din tentamen (även kallad tenta). Det finns olika examinationsformer, men här kommer vi att fokusera på:

  • Skriftlig tentamen
  • Digital salstentamen
  • Hemtentamen

Var även medvetna om att detta gäller generellt, vi kan inte svara på specifika frågor om enskilda tentamen, då är det bättre att du vänder dig till en utbildningsadministratör vid din utbildning eller den läraren som skriver din tentamen. 

Här kan du hitta mer information om tentamen.

Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta oss på tentamensadm@oru.se.