Engagera dig inom introduktionen!

Är du intresserad av att vara fadder, men vet inte riktigt vad det innebär? Här kommer du kunna läsa mer om vad det innebär att vara fadder under introduktionen, och vad du kan göra för att påverka Sveriges bästa introduktion!

Att vara fadder innebär att du är med och välkomnar alla nya studenter till Örebro universitet, men främst i den kårsektion som du tillhör. Du som fadder hjälper nystudenter att få en oförglömlig och fantastisk start på sina studier vid Örebro universitet. 

Introduktionen - Roller

Att vara general innebär att du tillsammans med en student till bär det högsta ansvaret över eran kårsektions introduktion. Du tillsammans med din generalskollega har som huvuduppgift att planera och strukturera er specifika kårsektions introduktionsschema och se till att det följer våran introduktionspolicy.


Hur blir du invald som general?

Det ser olika ut beroende på vilket kårsektion du tillhör - besök din kårsektions hemsida för att få mer information eller fråga dem nuvarande generalerna. Deras kontaktuppgifter ska finnas på eran kårsektions hemsida.


Vem ska söka till general?

Du som tänkt söka till general ska vara en student som älskar planering och genomförande av olika sorters aktiviteter. En social och utåtriktad person som alltid strävar efter att uppfylla nya studenters förväntan av introduktionen. Introduktionen är till för att välkomna samtliga nystudenter som påbörjar sin studietid vid Örebro universitet. Genom att vara general är du ansiktet utåt tillsammans med dina faddrar och fadderchefer för eran introduktion.

Samtliga kårsektioner har oftast ett par fadderchefer inför varje introduktion. En fadderchef kan heta lite olika beroende på vilken kårsektion du tillhör, det kan vara allt mellan:

  • Fadderchef
  • Superfadder
  • Introduktionskommitté (IntroK)
  • Sergeant
  • Kapten
  • Group Leader
  • Qulturtant
  • Phadderchef

Vad gör en fadderchef?

Fadderchefer får ofta i uppgift att agera som gruppledare över dem olika introduktionsgrupper som skapas inom varje kårsektion. Uppgiften här är att se till och ha ett övergripande ansvar att gruppen (faddrar och nystudenter) följer och respekterar introduktionens policy under aktiviteter.

Som fadderchef kan det tillkomma fler arbetsuppgifter men det beror helt på generalerna - men det kan vara allt från att fixa in olika sponsorer till att vara med att planera olika aktiviteter. Det kan även innebära att du som fadderchef får vara med och hålla i olika möten som generalerna har under planeringsfasen innan introduktionen startar.


Hur söker jag till fadderchef?

Det ser olika ut beroende på vilken kårsektion du tillhör. Vissa har att du ansöker till positionen via fadderansökan som sker en gång inför varje introduktion. Andra kårsektioner har en specifik ansökningsperiod. Vårt tips är att du som student kontaktar dina generaler för att få mer information om du är sugen på att vara en del av introduktionen som fadderchef.

Att vara fadder innebär att du är den första kontakten till nya studenter som väljer att delta på introduktionen. Som fadder är det din uppgift att välkomna nya studenter till Örebro universitet och Örebro som stad. Att vara fadder är superroligt och en fördel kan vara att du är social och vågar ta ett initiativ till att starta konversationer. 


Varför ska jag söka till fadder?

Du ska söka till fadder om du är en student som älskar att träffa nya människor men framförallt för att välkomna nya studenter till Örebro universitet. Introduktionen handlar om att sätta nystudenten i fokus och välkomna hen genom trygghet, delaktighet, respekt och glädje. Du som student bör ta den här möjligheten, inte bara för att lära känna nya människor och välkomna nya studenter. Utan det här ger dig en otrolig merit för framtiden då du som person får en möjlighet att utveckla din sociala förmåga och samtidigt ha extremt kul längs vägen.


Hur söker jag till fadder?

Inför varje introduktion anordnas en fadderansökningsperiod. Under den här perioden får du möjligheten att skicka in din anmälan där generalerna sedan kommer läsa igenom samtliga ansökningarna och välja ut dem personerna dem tycker har skrivit en bra ansökan och svarat utförligt på samtliga frågor. Samtliga ansökningar läser generalerna anonymt och detta för att göra en rättvis bedömning.

 

Inför vårterminens introduktion 2024 kommer fadderansökningsperioden vara öppen mellan: 9 oktober kl.12:00 fram till och med 12 oktober, 23:59. Håll utkik på sociala medier när DU kan ansöka till fadder och se till att ta chansen!

VIKTIGT!

Vill du vara fadder MÅSTE du skicka in en fadderansökan, annars räknas du inte som behörig.