This page in English

Forskning

Örebro universitet bedriver forskning inom inte mindre än 36 olika ämnen, fördelade över vetenskapsområdena humaniora och socialvetenskap, medicin och hälsa samt naturvetenskap och teknik. Här kan du enkelt söka bland våra forskningsmiljöer, grupper, projekt och ämnen. Dessutom kan du lära dig mer om forskningen vid Örebro universitet genom att läsa våra reportage och artiklar eller se våra filmer.

Hjärnceller

Det går att leva ett bra liv med epilepsi

Mats Eriksson och Karin Blomberg har följt upp barnen från 60-talet

Örebro universitet, Novahuset

Klättrar i världsrankning

Örebro universitet klättrar till plats 385 i Times Higher Educations rankning av världens främsta universitet. Ett kvitto på att forskningen håller hög kvalitet.

Bröd i ugn.

Nyttigt bröd tar tid

Örebroforskare jämförde de tio mest sålda bröden i butik med surdegsbröd från ett lokalt bageri. Resultaten visar hur viktig den långa jäsningen är.

En kvinna i blå skjorta står och lutar sig mot ett stängsel. Hon tittar in i kameran.

Ny företroendeforskning

Att välfärden bedrivits i offentlig regi har bidragit till ett högt förtroende för offentliga institutioner. Det visar flera Örebroforskare i två nya studier.

Röntgenbild av flugans huvud.

Titta in i flugans huvud

Med datortomografi går det att kika in i det mesta. Precis som det är möjligt att titta in i en flugas huvud kan man nu hitta dolda fel inuti pyttesmå metallföremål.