Program - höstmingel 2023

Program för minglet den 12 oktober (Musikhögskolan)

Klockan 17.30 - 20.30

  • Food culture as part of sustainability
    Kamilla Seidler Trebbein, shares her experiences from working as successful chef around the world.
  • Mat och hälsa - smart
    Henrik Ennart delar med sig av egna erfarenheter från 20 år som vetenskapsjournalist och författare inom mat, livsstil och hälsa.
  • Hållbart producerat mat med hälsofördelar ska vara konsumenternas förstahandsval
    Mischa Billing och Robert Brummer samtalar om Örebro universitets profilområde och hur arbetet ser ut för att nå visionen.

Ta del av forskningen inom mat och hälsa vid olika stationer.

Workshops den 13 oktober (Innovasalen i Labbet)

Klockan 8.00 - 12.00

  • 8.30 – 10.00 Hälsa och hållbarhet – finns det målkonflikter som hämmar utvecklingen?
    Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena, och Robert Brummer, professor och vicerektor för Mat och hälsa vid Örebro universitet, ger sina perspektiv och delar med sig av sina erfarenheter, följt av gruppdiskussioner.
  • 10.00 – 10.30 Fika
  • 10.30 – 12.00 Konsten att kommunicera vetenskapliga fakta om mat och hälsa
    Henrik Ennart, vetenskapsjournalist och författare med fokus på mat, livsstil och hälsa, Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig på Livsmedelsföretagen, och Mischa Billing, lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet, ger sina perspektiv och delar med sig av sina erfarenheter, följt av gruppdiskussioner.
  • 12.00 Lättare lunch (möjlighet att ta med).