This page in English

Doktorandkurs i nyttiggörande – här lär framtidens forskare sig att maximera impact utanför akademin

En man föreläser för mötesdeltagare

Under kursen ”Att nyttiggöra forskning och vetenskap” får våra doktorander lära sig att nyttiggöra och sprida sin forskning för olika målgrupper.

Hur kan forskning komma samhället till gagn? Det är bakgrunden till doktorandkursen i nyttiggörande, som ges av Innovationskontoret Fyrklövern. Målet är att lära doktorander att omvandla forskningsidéer till konkret samhällsnytta.

Kursen är ett samarbete inom Innovationskontoret Fyrklövern, som består av Karlstads universitet, Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet och Örebro universitet Holding.

Kursen är antagen vid Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper vid Karlstads universitet. 

Under utbildningen får doktoranderna lära sig mer om hur forskning kan nyttiggöras, hur man går tillväga för att applicera forskning i praktiken och hur man presenterar sina forskningsresultat för att visa hur de skapar samhällsnytta.

”Det är mycket fokus på pitchen, men det var också den processen som var den bästa. Kursen gav flera bra verktyg, det var många spännande föredragshållare och gillade verkligen den höga energinivån hos handledarna och som gav kontinuerlig och konstruktiv feedback”.

Årets kurs sker digitalt och har plats för 32 doktorander. Sista dag att ansöka är 26 maj. Läs mer om kursen och hur du ansöker:

Läs mer om årets kurs (in English).

Kursansvarig

Pialill Ring

Tjänstetitel: Affärsrådgivare Organisation: Örebro universitet Holding AB

Profilsida: Pialill Ring

E-post:

Telefon: 019 303000 (växel), 0708 909084

Rum: -

Pialill Ring