Rundtur på campus!

Här får du ta del av bra och praktisk information om hur du hittar på campus, men även vilka platser som är bra att ha lite extra koll på.

Infocenter

I Infocenter hjälper personalen gärna dig med de problem och ärenden som dyker upp under din studietid. Infocenter ligger i mitten av Långhuset på campus Örebro. Hit kan du komma med frågor om ditt universitetskort, ORU-konto, anslutningen till trådlöst nätverk och mycket mycket mer. 

Universitetsbiblioteket

universitetsbiblioteket kan du förutom att få hjälp med att hitta och låna kurslitteratur även hitta studieplatser, grupprum och kunna delta på korta evenemang som blandar föreläsningar, workshops och prova-på-tillfällen med tips till dig som ny student. Du kan även besöka studieverkstaden Lyktan.

Studenthälsan

Studenthälsan finns här för dig för att hjälpa dig med svårigheter som är kopplade till studentlivet. Vi tar emot dig som studerar vid alla campus som tillhör Örebro universitet. Allt vi erbjuder är kostnadsfritt och personalen på studenthälsan består av kuratorer som alla har tystnadsplikt. Vi finns här både för dig som studerar på våra campus och för dig som studerar på distans.

Universitetskyrkan

Universitetskyrkan finns på campus och är till för alla studenter och personal på universitetet, oavsett tro eller ideologi. På universitetskyrkan jobbar präst, pastor och diakon, och du kan boka tid för enskilt samtal eller bara titta in. Deras kontor finns i Forumhuset, andra våningen ovanför restaurangen.

Campusgymmet

På campus Örebro ligger Campusgymmet, med ett fullt utrustat gym, gymnastiksal, träningssalar, paddelhall, spinningsal samt gruppträningspass. Här har du alltid nära till träningen! 

MazeMap

För att göra det så enkelt som möjligt att hitta rätt på respektive campusområde, rekommenderar vi vår interaktiva kartfunktion, MazeMap. Där skriver du in rätt campus och söker sedan på lokalen du ska vara i. Det finns även kartor över de olika campusområdena du kan kika på.

Hur vet jag vilken sal jag ska vara i?

I ditt schema kommer allt som oftast finnas en lokal som du ska hitta till. Varje tecken i lokalens namn har olika betydelse. Först kommer det alltid en bokstav som syftar på vilket hus du hittar salen i. Nästa tecken är en siffra som syftar på vilken våning lokalen finns på. Nästkommande siffror bestämmer vilket nummer som lokalen har. Till exempel, P245, ligger i Prismahuset, på våning 2.

Det finns några undantag och det är när du ska till en hörsal. Då kommer lokalen heta Hörsal följt av en bokstav som berättar vilket hus hörsalen ligger i. Om det finns flera hörsalar i det huset kommer det även tillkomma en siffra efter. Till exempel, Hörsal L1 är en hörsal i Långhuset och det är hörsal 1

Det finns även andra salar, till exempel aula, då står alltid byggnadens namn i lokalen. Till exempel Aula Nova. Det finns dock en sal som heter BIO, den salen ligger i Forumhuset. Den salen finns inget system för hur du ska veta vart den är, men nu vet du!