Startskott för AI-kraftsamlingen: ”Väcker viktiga frågor bortom data och teknik”

Event.

I onsdags hölls uppstartsmötet i AI Swedens projekt ”Kraftsamling för AI i kommuner och civilsamhälle”. Många nyfikna deltagare från både kommuner och civilsamhällesorganisationer inom Örebroregionen kom till Labbet vid ORU Innovation Arena för att ta del av AI Swedens livesändning från Göteborg.

– Deltagarna tyckte mötet var inspirerande och tankeväckande. Det märks att AI är en fråga som skapar nyfikenhet och intresse, men också väcker viktiga frågeställningar bortom data och teknik inom en organisation, säger Stina Liivamäe, förändringsledare vid Mittnoden inom AI Sweden.

AI Swedens sändning följdes av en diskussion mellan deltagarna på plats. En viktig del av kraftsamlingsprojektet är att hitta synergieffekter, att organisationerna tillsammans ska hitta vägar fram i gemensamma utmaningar och möjligheter.

– Under våren kommer det att erbjudas fler tillfällen att närvara på event och workshoppar. Näst på tur är ett matchningsevent som är planerat till februari/mars. På projektets samlingssida på My AI kan alla som är intresserade följa projektet, få uppdateringar och ta del av alla öppna erbjudanden och verktyg, säger Stina Liivamäe.

För den som missade uppstartsmötet så kommer eventet gå att se i efterhand på projektets hemsida: Kraftsamling för AI i kommuner och civilsamhälle – My AI.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta Stina Liivamäe på This is an email address.