Grythyttan – Framtiden
I skogen, i djupaste Bergslagen, finns en unik plats för framtidens kockar, matkreatörer, måltidsekologer, sommelierer och ledare inom restaurang och gastronomi. Här kan du fokusera fullt på din passion och en akademisk examen som tar dig både högre och längre.
Välkommen till Campus Grythyttan.
Vem möter du på Restaurang- och hotellhögskolan
Här kan du se några av de som undervisar på Restaurang- och hotellhögskolan. Vi har listat både gästföreläsare och lärare som du kommer möta under din tid hos oss på RHS i Grythyttan

Mischa Billing

Paul Svensson

Sofia B Olsson

Arvid Rosengren

Linda Pérez

Henrik Scander

Christofer Johansson

Ragnhild Bolin
Vad kan du göra efter utbildningen
Är du nyfiken på vad du kan arbeta med efter våra utbildningar? Här presenterar vi några av våra alumner och visar vad de har gjort efter utbildningen och vad de jobbar med idag.

Jens Ericsson

Anna Rönngren

Louise Bergdal

Niclas Wahlström

Henrik Mattsson

Sara Døscher
TV-kocken Paul Svensson som undervisar på RHS berättar:
Studenter på RHS berättar:
-
”På Restaurang- och hotellhögskolan får du verktyg att förändra branschen”
Vill du vara med och förändra hotell- och restaurangbranschen i en mer hållbar riktning? Läs om två studenter som stormtrivs på programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet.
-
”En akademisk utbildning gör det lättare att få jobb på högre positioner”
En akademisk utbildning ger trygghet i en tuff bransch och öppnar dörrar för den som vill göra karriär i branschen. Det menar Karl Jonasson och Terese Backström som båda är studenter på programmet Sommelier och måltidskreatör vid Restaurang- och...
-
Här är studenternas hållbara måltidskoncept för framtidens Grythyttan
En korvkiosk med vildsvinskorv, smör som lagrats i en myr och smakar som en naturupplevelse och mörten som en självklar fisk på tallriken 2030. Läs om studenternas hållbara idéer för framtidens Grythyttan.