This page in English

eduroam - Wi-Fi för dig som är student eller anställd på ORU

Trådlösa nätverk på campusområdena

Det finns möjlighet att ansluta trådlöst till Internet med egen mobil enhet på samtliga Campusområden via det trådlösa nätverket eduroam.

Har du frågor, saknar täckning någonstans eller behöver hjälp med att ansluta trådlöst kan du kontakta IT-support via följande formulär:

Felanmälan IT - student

Felanmälan IT - personal (logga in med ditt ORU-konto, VPN krävs om du inte är på Campus)

Var finns det täckning?

Campusområdena på Örebro universitet

Täckning för eduroam finns i princip överallt på de olika Campusområdena. Detta inkluderar öppna ytor, hörsalar, lärosalar, läsplatser, arbetsrum, fikarum, matsalar, gymnastiksalar etc.. Källare och kulvertar ingår inte i täckningsområdet. Kontakta gärna IT-support om du saknar täckning någonstans! 

Örebro kommun och Region Örebro län

Alla studenter och anställda vid Örebro universitet har tillgång till eduroam i kommunens och regionens olika lokaler. Detta tack vare samarbete med både Region Örebro län och Örebro kommun.
Lokaler som har täckning inkluderar:
- Kommunala byggnader så som Rådhuset och Stadsbiblioteket.
- Skolor (kommunala förskolor, grundskolor, gymnasieskolor).
- Sjukhus och vårdcentraler.

Mer exakt placering finns på kartan över Sverige nedan om man zoomar in på Örebro.
Totalt finns ett par tusen accesspunkter utspridda på ett par hundra platser runtom i Örebro kommun och Örebro län.

Täckning i Sverige

eduroam finns på anslutna universitet och högskolor samt på bland annat flygplatser och järnvägsstationer i hela Sverige. eduroam finns även på en del hotell. Detta tack vare ett samarbete med SUNET, The Cloud och eduroam.

Karta med täckning i Sverige (inklusive Örebro).

Täckning i världen

Karta med täckning i världen.

Allmän information om eduroam

eduroam är ett samarbete mellan högskolor och universitet världen över för att underlätta nyttjandet av varandras trådlösa nätverk. En student eller anställd kan logga in på eduroam på andra högskolor och universitet som är anslutna till eduroam. För att göra det använder de sitt användarnamn och lösenord från sitt hemuniversitet. Mottot lyder "Open your laptop and be online".