Termin ett, Rättsvetenskaplig introduktionskurs, introducerar studenterna till juridisk metod, svenska- och internationella rättskällor, rättsstatliga och civilrättsliga principer, statsrätt, juridik och digitala teknologier.
Termin två, Introduktion till digitalisering och legal tech, tar upp hur juridiken kan bli legal tech och digitala lösningar hos myndigheter och domstolar. Kursen Komparativ konstitutionell rätt följer och bygger på den nationella svenska statsrätten. Del två fokuserar på svensk Förvaltningsrätt för att ge studenter en stadig grund i hur den offentliga sektorn och myndigheter fungerar i Sverige.
Termin tre, Folkrätt och EU-rätt. Principerna för den internationella rättsordningen och dess institutioner behandlas. Internationell reglering behandlas, exempelvis inom den dynamiska juridiken som styr hur internationella och EU-institutioner fungerar, interagerar och hur dessa förhåller sig till digitala teknologier.
Termin fyra, Mänskliga rättigheter, behandlar mänskliga rättigheter globalt, regionalt och nationellt, och avslutas med ett rättegångsspel. Termin fyra avslutas med Internationell privaträtt med fokus på avtalsrätt, familjerätt och lagvalsfrågor.
Termin fem börjar med EU:s offentliga rätt. Därefter Legal tech, AI och automatisering. Kursen berör rättsområden som kan aktualiseras kring autonoma system. I terminens andra del fördjupas Juridik och digitala teknologier. Kursen täcker exempelvis digital omvandling, teknologins störande effekter och de sociala mediernas utmaningar och möjligheter i relation till framförallt folkrätt och EU-rätt.
Den sjätte terminen inleds med en kurs om Rättstraditioner i världen, inom och utanför Europa. Därefter Rättsteori och metod som följs av Examensarbetet i rättsvetenskap.