Lämna in en uppgift/ hemtentamen

Öppna uppgift och hämta hem frågor, svarsmallar etc

Logga in på kursen och gå till den plats där uppgiften är publicerad. Klicka på uppgiftens namn. Skärmbild-öppna uppgift

En flik öppnas till höger på sidan, där du får viss information om uppgiften, t ex förfallodatum, om sena inlämningar accepteras, om din inlämning kommer vara anonym vid bedömning, antal försök etc. Klicka på knappen "Påbörja försök" för att öppna uppgiften.

På sidan som öppnas visas ev. instruktioner från läraren samt ev dokument med tentamensfrågor, svarsmallar etc. För att ladda ner en fil, klicka på de tre punkterna till höger om filens namn , välj "Hämta originalfilen" Skärmbild- ladda ner bilagor

För att stänga sidan utan att lämna in något, klicka på krysset uppe till vänster.

Lämna in din uppgift/ hemtentamen

Var noga med att döpa dina filer enligt de anvisningar du fått från läraren. Undvik specialtecken i filnamnet ( t ex parentester). Har du fått instruktioner att skicka in ditt arbete till Urkund gör du det först och väntar tills dess du fått ett mail från Urkund med ett diarienummer.

Logga in och öppna uppgiften enligt instruktionerna ovan. Om du redan öppnat/ påbörjat ditt försök, står det Fortsätt med försök, istället för Påbörja försök.

Klicka i rutan under rubriken Inlämning. Innehållseditorn aktiveras och verktygsfältet blir synligt.

Om arbetet även skickats till Urkund, skriv in diarienumret i skrivfältet och klicka sedan på gem-ikonen för att lägga till din fil.Skärmbild-innehållseditorn

Leta fram filen du vill bifoga och lägg till denna. En dialogruta "Redigera filalternativ" visas på skärmen. Klicka på knappen Spara utan att göra någon ändring. Skärmbild redigera filalternativ

Uppgiften har nu lagts till i din inlämning. Kontrollera gärna att det är rätt dokument du laddat upp. Behöver du byta fil, klicka på papperskorgs-ikonen i anslutning till dokumentet. Du får sedan bifoga fil på nytt.

För att skicka in din uppgift, klicka på knappen Skicka in, nere i högra hörnet

En dialogruta "Vill du skicka in uppgiften?" visas på skärmen. Klicka på knappen Skicka in för att bekräfta inlämning av uppgift.

Uppgiften är nu inskickad och du får en bekräftelse på din inlämning, både som ett popup-fönster på skärmen och som ett mail till din e-post.