Doktorandprogram inom humaniora och socialvetenskap

Välkommen till det gemensamma doktorandprogrammet inom humaniora och socialvetenskap (HS). HS doktorandprogram erbjuder aktiviteter till doktorander inom de 11 forskarutbildningsämnen som finns vid tre institutioner.
HS doktorandprogram leds av vicedekan för forskning och utbildning på forskarnivå på uppdrag av fakultetsnämnden för humaniora och socialvetenskap, som ansvarar för kvaliteten i utbildning och forskning.
Syftet med ett gemensamt HS doktorandprogram är att doktorander ska få tillgång till en bred forsknings- och utbildningsmiljö, i kombination med den egna ämnesmiljön. Doktorandprogrammet ska främja doktoranders nätverk, med social och akademisk gemenskap där intellektuellt utbyte kan ske över ämnesgränser.
Under 2016 fattades beslut om ett närmre samarbete mellan ämnen inom utbildning på forskarnivå inom HS-området och sedan 2017 bedrivs aktiviteter inom HS doktorandprogram.
Doktorandprogrammet inkluderar:
- Gemensam doktorandantagning en gång per år i september.
- Seminarieserie för HS-doktorander.
- Utbud av kurser som fokuserar på generella färdigheter:
- Kvalitativ metod (7,5 hp), ht 2021
- Kvantitativa analysmetoder (7,5 hp), ht 2020
- Vetenskapsteori (7,5 hp), vt 2021
Kurserna kan kombineras med tilläggsmoduler där mer ämnesspecifika kunskaper tränas (utbudet är under uppbyggnad). Se även universitetets sida för forskarutbildningskurser.
Arbetet leds av vicedekan Magnus Boström i samråd med fakultetsnämnden och Kommittén för forskning och utbildning på forskarnivå (KFF). KFF har två möten per termin.
Kontaktinformation
Forskarutbildningsämnen inom HS-nämndens område:
Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap
- Genusvetenskap
- Humanistiska studier
- Kulturgeografi
- Medie- och kommunikationsvetenskap
- Pedagogik
- Statskunskap