Programvaror för studenter

Problem med e-post som skickas till Microsofts e-postkonton

Örebro universitet har fått kännedom om att det förekommer fel vid utskick av e-post till e-postkonton som ägs av Microsoft. Felet innebär att somlig e-post som skickats från Örebro universitet på ett korrekt sätt inte kommer fram till mottagarens inkorg. 

Vi vill uppmärksamma studenter som har personliga e-postkonton knutna till Microsoft att det föreligger problem med kontakten med dessa konton. Exempel på konton som berörs är hotmail.com, hotmail.se, live.com, live.se, outlook.com samt outlook.se.

Dialog pågår med Microsoft men vi vet inte idag när problemet kommer att vara åtgärdat. Du kan registrera en annan e-postadress vid Örebro universitet i Studenttjänster.

Information om anmälan till tentamen och registrering på kurs finner du som vanligt i Studenttjänster.

Office 365 gratis till studenter

Alla studenter kan utan kostnad ladda ner Microsoft Office 365 ProPlus. Med Office 365 får du alltid tillgång till de senaste versionerna av alla Office-program. I Officepaketet ingår bland annat Word, Excel och PowerPoint.

Office 365 ProPlus stöder följande enheter:

  • PC och pekplattor Windows 7 eller senare
  • Mac med Mac OS X 10.6 eller senare
  • iPad med operativsystem iOS 7.0 eller senare
  • Android med operativsystem 4.1.2 eller senare

Logga in med användarnamnet i ditt ORU-konto, lägg till @edunet.oru.se. Exempel: This is an email address. Observera att denna e-postadress inte är en studentmail. Den används endast för att få tillgång till Office 365 Pro Plus. Tillgång till gratis Office 365 ProPlus har du så länge du är student vid Örebro universitet.

Här kan du ladda ner Office 365

Här kan du läsa mer om vad Office 365 ProPlus innebär.

Azure Dev Tools for Teaching (tidigare Imagine och Dreamspark)

Örebro universitet ger aktiva studenter tillgång till Azure Dev Tools for Teaching som innehåller Microsofts vanligaste utvecklingsverktyg. Dessa används framför allt till naturvetenskapliga/tekniska studier eller utvärdering i detta syfte. Man får dock inte tillgång till MS Office via Azure Dev Tools for Teaching.

Azure Dev Tools for Teaching använder ett webbaserat system (ELMS) för att distribuera Microsofts programvaror och produktnycklar via Internet. I Azure Dev Tools for Teaching måste varje användare godkänna villkoren innan programvaror kan laddas ner.

OBS! När du har loggat in måste du skriva Education i sökrutan och trycka på enterknappen. Då kommer du till programbanken och kan ladda ner program.

Klicka här för att komma till Azure Dev Tools for Teaching och logga in med ditt ORU-konto.

Mer information om Azure Dev Tools for Teaching finns här.

Klicka här för att komma till Visual Studio

Matlab

Nu kan du som student vid Örebro universitet ladda ner och installera Matlab till din privata dator. 

Här finns information om hur du installerar Matlab

SPSS

Som student kan du köpa en rabatterad studentlicens för SPSS. Licensen gäller för ett läsår, till och med 31 augusti. Kostnaden är 300 SEK/licensperiod. Du beställer och betalar licensen i Studentcentrum i Långhuset. För att få göra en beställning krävs att du är inskriven på en kurs. Du måste också ha en bärbar dator samt en e-postadress. Observera dock att SPSS inte fungerar på en dator med operativsystemet Linux.
 
Efter beställningen får du inom tre dagar en länk skickad till din e-postadress. När du fått länken går du till IT-service i L1419 i Långhuset. Ta med dig din dator och e-posten med länken. Där kommer personalen att aktivera SPSS.