Fysisk aktivitet, matvanor och hälsopromotion
Om gruppen
Gruppuppgifter
Kontaktperson
Forskningsämne
Forskningsmiljöer
Forskargruppen arbetar med projekt där den övergripande frågan är hur människans livsstil med fokus på fysisk aktivitet och matvanor påverkar hälsoutveckling genom livet. Forskningen är tvärvetenskaplig och omfattar kompetenser inom kost- och fysisk aktivitetsepidemiologi, fysiologi, molekylärbiologi, psykologi och hälsoekonomi. Forskningsprojekt sker ofta i samverkan med aktörer på regional och kommunal nivå och bedrivs i samarbete med nationella samt internationella forskargrupper.
Forskningsprojekt
- Att sova bra i det moderna samhället: En intervention för ungdomar
- Betydelse av mängd och typ av fysisk aktivitet på muskelmassa och funktion under åldrande
- Dietary Assessment Instrument Inventory
- Eurodiet
- Främjande av goda matvanor och fysisk aktivitet i en åldrande befolkning i samarbete med primärvården
- Fysisk aktivitet, kroppskomposition och systemisk inflammation hos äldre
- Mat i Sverige
- Matvanor och risk för sarkopeni i en Europeisk population
- Meta-inflammation, kroppskomposition hos äldre: betydelse av matvanor och stillasittande
- Ungdomars sömn, kompisar och sociala medier: En multimetodstudie