This page in English

Arbetsgrupper och aktiviteter

De flesta aktiviteter som anordnas av JF organiseras genomförs av olika arbetsgrupper. Alla medlemmar i JF är välkomna att ingå i en arbetsgrupp eller ge förslag på en ny grupp.

Mentorskapsprogram

Denna arbetsgrupp organiserar grupp-baserade mentorskapsaktiviteter I olika tematiska ämnen för JF-medlemmar. Även “expertis” från universitetet är delaktiga med att stödja och guida deltagare I programmet att avancera sina färdigheter som är centrala för karriärsutveckling.  Programmet är del av universitetets  Mentor Match projekt. Mentorskapsprogrammet inkluderar även kontakter med DokSek I utvecklingen av ett program där JF-mdlemmar kan agera mentorer för doktorander.

Kontaktperson: Naveed Asghar, Carolin Zorell

Lunchseminarier

Arbetsgruppen för lunchseminarier bjuder in alla JF-medlemmar till informella lunchseminarier ett par gånger per termin. Seminarierna hanterar olika ämnen av relevans för JF-medlemmar. Ett återkommande och populärt format är att bjuda in erfarna forskare som berättar om sin karriär och som ofta delger ett tips eller två till seminariedeltagarna.

Kontaktperson: James White

Vetenskapspub

Arbetsgruppen för Science pub planerar tillställningar där forskare (främst JFs medlemmar) får ge en populärvetenskaplig presentation av sin forskning till allmänheten på någon trevlig pub. Det är ett avslappnat och trevligt sätt att umgås och diskutera vetenskap.

Kontaktperson: Jens Ekengren, Patrik Karlsson

Skrivarstuga

Många av oss kämpar med att få klart det där sista på olika projekt, artiklar, bokkapitel eller ansökningar. Ibland är 24 timmar helt själv I “sin bubbla” allt som krävs för att slutföra jobbet. Följ med Junior Faculty på skrivarstuga och vi tar hand om allt runtomkring (transport, mat, boende etc lunch-till-lunch) så att du kan fokusera helhjärtat på din uppgift.

Kontaktperson: Samira Prado

Afterwork och annat socialt

Man måste ju få ha lite kul också! Denna grupp anordnar olika aktiviteter som gör livet lite lättare och roligare. Det kan vara alltifrån afterwork-middagar till vandringsdagar, korvgrillning, familjeaktiviteter etc. Allt går att ordna, kom med förslag!

Kontaktperson: Vojtech Klézl

Om du föredrar kan samtliga grupper bli kontaktade via: This is an email address