TEMA: Maxa din tid på lärarutbildningen

glittrig pil på svart bakgrund med texten guldkant

Guldkant är precis vad det låter som - en guldkant för dig som lärarstudent! Här kommer vi ta upp ämnen som både tidigare och befintliga studenter önskar att fördjupa sig i.

Månadens tema är "maxa din tid på lärarutbildningen". Med detta tema vill vi guida dig till att få ut så mycket som möjligt av lärarutbildningen för att du ska känna dig så förberedd du kan på den första tiden i yrket. För detta tror vi det är nyttigt att höra om andras erfarenheter av den första tiden - och kanske lite tips och trix så för att du ska kunna suga åt dig så mycket som möjligt under din verksamhetsförlagda utbildning.

• Varför har du valt att bli lärare?
  • Hur håller du de kunskaper du samlat på dig under utbildningen vid liv?
  • Vad har du för förväntningar på ditt framtida yrkesliv?
  • Vilka utmaningar och möjligheter tror du läraryrket medför?
  • Vilka förmågor ser du fram emot att få utforska under din VFU?
  • Vad tycker du har varit mest givande i utbildningen hittills?
  • Vilka kurser och moment ser du fram emot framöver? Varför?
  • Gör du i dagsläget vad du kan för att maxa studietiden? Om inte, vad vill du göra mer av?

DigitalaLärarrummet_720.jpg

Är du i slutet av utbildningen?

För flera av er lärarstudenter börjar det bli hög tid att ansöka om examensbevis och lärarlegitimation. Här hittar du mer information om det. Och du - kom ihåg att du som lärarstudent varje onsdag mellan 11-12 kan träffa programstudievägledare i det digitala lärarrummet!

bild på Jonas Edlund

Jonas frågar

Jonas träffar nyutexaminerade lärare och förskollärare och pratar om första tiden i yrket och vad de önskar att de tänkt mer på under sin utbildning.

Person som läser bok

Fördjupningar i ämnet

Vill du djupdyka i månadens tema? Ta del av ett urval av spännande forskning, intressanta poddar och filmer inom ämnet.

Foto på en skog

Kom och bokprata med oss!

Varje månad pratar vi om en bok utifrån temat. Denna månad pratar vi om "Inte gå under" av Malin Hedin.

bild på laptop med en glittrig pil

Guldkorn i mars

Panelsamtal om bland annat VFU och tips från alumner för att du ska kunna maxa din tid på lärarutbildningen! Här är information om månadens events.