Alumn från lärarutbildningen

personer i motljus som gör v-tecken

Att jobba inom förskola och skola är en fantastisk möjlighet att få vara del av något stort som samtidigt är vardag. När du som nyutexaminerad ställs inför alla möjliga situationer i en ständigt föränderlig vardag kan det vara lätt att känna sig otillräcklig. Men lugn, här får du som är alumn från lärarutbildningen olika förslag som kan göra skillnad.

En alumn (av latinets alumnus, elev; plural mask. alumni, plural fem. alumnae, försvenskad plural alumner) är en tidigare student från en gymnasieskola, universitet eller högskola. (Wikipedia)

Så här kan du göra skillnad

* Bygg ett nätverk med kursarna genom att förslagsvis skapa en eller flera chattgrupper. Vissa vill bestämma gruppens regler på förhand, andra löser det spontant.

* Använd nätverket för att sprida tips om fortbildning, konferenser och andra möjligheter. 

* Skapa (ytterligare) en grupp för pedagogiska tips och utmaningar. Tänk bara på sekretessen!

* Ta del av Guldkant för pedagoger. Här finns massor av material som kan vägleda och stötta när du är nyfiken eller när det är utmanande.

* Låt den pedagogiska diskussionen vara ständigt pågående. Varför inte välja ett tema varje månad och fortbilda er tillsammans?

* Fortsätt att bygga ett eget professionellt nätverk och vårda det.

* Leta upp en förebild och ta kontakt. Att ha en mentor utanför den egna verksamheten kan vara ett bra stöd. Många etablerade yrkespersoner vill gärna dela med sig av sina erfarenheter.

* Fortsätt att vara nyfiken.

Lycka till och ha så kul!


Här finns fler sätt att ha fortsatt kontakt med lärarutbildningen vid Örebro universitet.

vv

Guldkant för pedagoger

Här har vi samlat inspirerande material för både nutida och framtida pedagoger.

Lärare i samtal framför tavla.

Didaktiska nätverk

RUC samordnar universitetets nio didaktiska nätverk med olika inriktning och målgrupper. Skolrelevant forskning och beprövad erfarenhet diskuteras.